Casa Ronald McDonald București

Casa Ronald McDonald București2024-02-19T10:32:32+02:00

Scurt istoric

Povestea Caselor Ronald McDonald în România a început la data de 18 noiembrie 2003 în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Pe lângă faptul că dispune de 14 camere, Casa Ronald McDonald București oferă familiilor posibilitatea de a găti împreună, de a mânca împreună și de a împărtăși experiențele lor. Aici, părinții vor găsi și o cameră comună de relaxare, bucătărie complet utilată și spațiu de joacă pentru copii.Această Casă reprezintă o oază de normalitate pentru familiile cu copii spitalizați pe perioade îndelungate și care au nevoie să rămână unii alături de ceilalți în momentele dificile. De aceea, acestora li se oferă în Casa Ronald McDonald București mese calde zilnice, pachete cu bunuri de primă necesitate, consiliere psihologică, dar și suportul întregii echipe pe toată durata șederii. 

Tur virtual

Intră în Casa Ronald McDonald București, un refugiu sigur pentru familiile cu copii internați pe perioade îndelungate de timp. Accesează acest link pentru a arunca o privire în interiorul Casei.

CELE MAI LUNGI DURATE DE SPITALIZARE ÎN SECȚIA DIN BUCUREȘTI

0
zile la Neurochirurgie
0
zile la Chirurgie
0
zile la ATI

Contact

Persoana de contact
Rodica Langa

Adresa
Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 30-32, Sector 1, București – în incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

Email
casa.rmhc@ro.mcd.comcom

Telefon
021 317 44 75 / 76

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

Donații inkind

(donații în bunuri sau produse)

Donatorii individuali pot oricând face donații inkind. Donatorii corporate pot crea programe de donații in kind care le pot oferi oportunitatea de a-și promova produsele și serviciile către persoanele care au cel mai mult nevoie de ele. Donațiile pot fi sub forma produselor alimentare (gustări, ceai, cafea etc.), consumabile pentru bucătărie și de baie (șervețele, role de hârtie igienică, periuțe de dinți etc.), jucării, cărți, haine sau produse dedicate nou-născuților (cărucior, pătuț etc.). 

Parteneri „Adopt-a-Room”

Susținători

Parteneri insituționali

Poveștile părinților

  • Casa Ronald McDonald București

    Postat in date de: 10 05 2022

    Cu ajutorul dumneavoastră am putut fi aproape de puiul nostru în cele mai grele momente. Cuvintele de mulțumire și apreciere nu pot descrie pe deplin ceea ce simțim. 

    Vă mulțumim din suflet pentru tot ceea ce faceți pentru familiile din întreaga țară și vă asigurăm că ne vom alătura eforturilor! 

    Mihail, Raluca și bebe Victor vă îmbrățișează cu drag!

Facilitățile Casei

14 camere, fiecare cu baie proprie

Bucătărie complet echipată și mobilată

Sală de mese

Spațiu de joacă pentru copii

Spălătorie

Alte dotări: Spațiu Multimedia

Galerie foto

FAQ

Îți răspundem la întrebări

Cum pot locui în Casa Ronald McDonald?2022-07-26T09:20:25+02:00

Medicul curant selectează familiile care pot beneficia de cazare în Casa Ronald McDonald, în funcție de prioritate și de gravitatea cazului, urmând ca acesta ia legătura cu echipa Casei Ronald McDonald pentru a demara procedurile de cazare. 

A cui este responsabilitatea de a păstra curățenia?2022-05-10T16:28:21+02:00

Echipele noastre de curățenie asigură în mod regulat igiena necesară unei Case. Cu toate acestea, este responsabilitatea fiecărei familii să păstreze curățenia în propria cameră pe durata șederii, la fel ca și acasă. De asemenea, ne așteptăm ca toate familiile să facă curățenie dacă folosesc spațiile de locuit comune, cum ar fi bucătăriile și locurile de luat masa. 

Ce facilități sunt în Casă?2022-05-10T16:28:03+02:00

Toate Casele noastre Ronald McDonald sunt unice, dar toate oferă camere în care părinții se pot odihni, majoritatea fiind dotate cu baie proprie. De asemenea, toate oferă spălătorii și bucătărie comună/facilități de luat masa și spațiu pentru depozitarea alimentelor. Casele noastre oferă jucării pentru copii și locuri de joacă. 

Poate un copil internat în spital să vină să viziteze Casa?2022-05-10T16:27:45+02:00

Dacă medicii curanți consideră că ar fi în regulă ca acesta să părăsească spitalul și să viziteze Casa, iar managerul Casei este confortabil cu decizia, poate vizita Casa și camera alocată dumneavoastră. 

Cât costă să stai într-o Casă Ronald McDonald?2022-05-10T16:27:10+02:00

Este complet gratuit. 

Cât timp pot păstra o cameră?2022-05-10T16:26:43+02:00

Familiile pot rămâne într-o Casă Ronald McDonald atâta timp cât copilul lor se află în spital, dar oferim oricât timp au nevoie părinții pentru a se repune pe picioare. 

Cât timp trebuie să aștept pentru o cameră?2022-05-10T16:38:47+02:00

Nu există un timp standard de așteptare pentru o cameră. Atunci când o Casă este plină sau sunt foarte puține camere disponibile, trebuie să acordăm prioritate familiilor în baza mai multor factori, cum ar fi distanța parcursă de acasă, severitatea bolii copilului și durata spitalizării. 

Go to Top