Casa Ronald McDonald Iasi

Home » Casele Ronald McDonald » Casa Ronald McDonald Iasi
Casa Ronald McDonald Iasi2023-01-12T13:03:09+02:00

Scurt Istoric

În 2021 am dat startul construcției celei de a treia Case Ronald McDonald. Visul nostru de a deschide o „casă departe de casă” și în zona de Nord-Est a țării a devenit realitate. La 26 mai 2022 Casa Ronald McDonald Iași și-a deschis ușile, începând să deservească Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria”, unde anual ajung peste 50.000 de copii bolnavi. 

Casa Ronald McDonald Iași oferă cazare gratuită anual pentru peste 1.000 de părinți. Sunt puse la dispoziție 19 camere cu baie proprie, zone comune și o zonă de joacă pentru copii. Acest proiect a fost rezultatul unei imense adunări de forțe în jurul unei comunități unite și solide. Construirea acestei „case departe de casă” se datorează în special oamenilor minunați care au sprijinit acest proiect încă de la prima săpătură a fundației.

Contact

Persoana de contact
Măriuca Radu

Adresa
Strada Vasile Lupu 62, Iași, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”

Email
casais.rmhc@ro.mcd.com

Telefon
0332 427 158

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

Donații inkind

(donații în bunuri sau produse)

Donatorii individuali pot oricând face donații inkind. Donatorii corporate pot crea programe de donații in kind care le pot oferi oportunitatea de a-și promova produsele și serviciile către persoanele care au cel mai mult nevoie de ele. Donațiile pot fi sub forma produselor alimentare (gustări, ceai, cafea etc.), consumabile pentru bucătărie și de baie (șervețele, role de hârtie igienică, periuțe de dinți etc.), jucării, cărți, haine sau produse dedicate nou-născuților (cărucior, pătuț etc.). 

Sponsori fondatori

Partener de misiune

Parteneri principali

Sponsori

Parteneri „Adopt-a-Room”

Susținători

Parteneri instituționali

Facilitățile Casei

19 camere, fiecare cu baie proprie

Bucătărie complet echipată și mobilată

Sală de mese

Spațiu de joacă pentru copii

Spălătorie

Alte dotări: Spațiu Multimedia

Testimoniale

Amalia Năstase
Președinte Fundația pentru Copii Ronald McDonald
Andreea Cioban
Director Executiv Fundația pentru Copii Ronald McDonald
Andreia Zaharia
Human Resources Manager BorgWarner Inc.
Delia Iosub
Quality & HR Manager Transgor Logistik
Teodora Munteanu
Project Manager Fundația Vodafone România
Irina-Margareta Nistor
Președinte Onorific Fundația Vodafone România

Inaugurarea Casei Ronald McDonald Iași

Galerie Foto

FAQ

Îți răspundem la întrebări

Cum pot locui în Casa Ronald McDonald?2022-07-26T09:20:25+02:00

Medicul curant selectează familiile care pot beneficia de cazare în Casa Ronald McDonald, în funcție de prioritate și de gravitatea cazului, urmând ca acesta ia legătura cu echipa Casei Ronald McDonald pentru a demara procedurile de cazare. 

A cui este responsabilitatea de a păstra curățenia?2022-05-10T16:28:21+02:00

Echipele noastre de curățenie asigură în mod regulat igiena necesară unei Case. Cu toate acestea, este responsabilitatea fiecărei familii să păstreze curățenia în propria cameră pe durata șederii, la fel ca și acasă. De asemenea, ne așteptăm ca toate familiile să facă curățenie dacă folosesc spațiile de locuit comune, cum ar fi bucătăriile și locurile de luat masa. 

Ce facilități sunt în Casă?2022-05-10T16:28:03+02:00

Toate Casele noastre Ronald McDonald sunt unice, dar toate oferă camere în care părinții se pot odihni, majoritatea fiind dotate cu baie proprie. De asemenea, toate oferă spălătorii și bucătărie comună/facilități de luat masa și spațiu pentru depozitarea alimentelor. Casele noastre oferă jucării pentru copii și locuri de joacă. 

Poate un copil internat în spital să vină să viziteze Casa?2022-05-10T16:27:45+02:00

Dacă medicii curanți consideră că ar fi în regulă ca acesta să părăsească spitalul și să viziteze Casa, iar managerul Casei este confortabil cu decizia, poate vizita Casa și camera alocată dumneavoastră. 

Cât costă să stai într-o Casă Ronald McDonald?2022-05-10T16:27:10+02:00

Este complet gratuit. 

Cât timp pot păstra o cameră?2022-05-10T16:26:43+02:00

Familiile pot rămâne într-o Casă Ronald McDonald atâta timp cât copilul lor se află în spital, dar oferim oricât timp au nevoie părinții pentru a se repune pe picioare. 

Cât timp trebuie să aștept pentru o cameră?2022-05-10T16:38:47+02:00

Nu există un timp standard de așteptare pentru o cameră. Atunci când o Casă este plină sau sunt foarte puține camere disponibile, trebuie să acordăm prioritate familiilor în baza mai multor factori, cum ar fi distanța parcursă de acasă, severitatea bolii copilului și durata spitalizării. 

Go to Top