Casa Ronald McDonald Timișoara

Casa Ronald McDonald Timișoara2024-02-19T10:33:44+02:00

Scurt istoric

După încă 5 ani am reușit să inaugurăm o a doua Casă Ronald McDonald, de data aceasta la Timișoara. Astfel, la data de 5 august 2008, noua „casă departe de casă” din incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” a găzduit prima familie. 

Casa dispune de zone comune, cum ar fi camera de zi, bucătăria, spălătoria sau camera de joacă, iar fiecare dintre cele 24 de camere au o baie proprie. În inima acestei Case se află echipa noastră minunată de la Timișoara și toate familiile care ne-au trecut pragul și de care ne-am atașat. Casa Ronald McDonald Timișoara va fi mereu aici pentru a veni în sprijinul acestor familii care trec prin momente dificile și care au nevoie de o mână de ajutor, de un loc în care să se poată odihni, de mese calde zilnice sau de consiliere psihologică.

CELE MAI LUNGI DURATE DE SPITALIZARE ÎN SECȚIA DIN TIMIȘOARA

0
zile la Neonatologie
0
zile la ATI
0
zile la Oncologie

Contact

Persoana de contact
Daniela Cătăneț

Adresa
Strada Doctor Iosif Nemoianu Nr.3, Timișoara, județul Timiș – în incinta Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”

Email
casatm.rmhc@ro.mcd.comccom

Telefon
0356 100 763

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

Donații inkind

(donații în bunuri sau produse)

Donatorii individuali pot oricând face donații inkind. Donatorii corporate pot crea programe de donații in kind care le pot oferi oportunitatea de a-și promova produsele și serviciile către persoanele care au cel mai mult nevoie de ele. Donațiile pot fi sub forma produselor alimentare (gustări, ceai, cafea etc.), consumabile pentru bucătărie și de baie (șervețele, role de hârtie igienică, periuțe de dinți etc.), jucării, cărți, haine sau produse dedicate nou-născuților (cărucior, pătuț etc.). 

Parteneri „Adopt-a-Living”

Parteneri „Adopt-a-Room”

Susținători

Parteneri instituționali

Facilitățile Casei

24 camere, fiecare cu baie proprie

Bucătărie complet echipată și mobilată

Sală de mese

Spațiu de joacă pentru copii

Spălătorie

Alte dotări: Spațiu Multimedia

Galerie Foto

În luna iulie 2023, Fundația pentru Copii Ronald McDonald a obținut licenţa definitivă de funcţionare pe o perioadă de 5 ani pentru Centrul de suport pentru situații de urgență/criză: “Ronald McDonald Timișoara”. Centrul are ca scop oferirea de servicii sociale părinților copiilor care sunt internați pentru tratamente de lungă durată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara, prin asigurarea de servicii de suport, consiliere și în cazuri de criză, cazare pe perioada determinată de internarea copilului în spital. Mai multe detalii puteți găsi aici.

FAQ

Îți răspundem la întrebări

Cum pot locui în Casa Ronald McDonald?2022-07-26T09:20:25+02:00

Medicul curant selectează familiile care pot beneficia de cazare în Casa Ronald McDonald, în funcție de prioritate și de gravitatea cazului, urmând ca acesta ia legătura cu echipa Casei Ronald McDonald pentru a demara procedurile de cazare. 

A cui este responsabilitatea de a păstra curățenia?2022-05-10T16:28:21+02:00

Echipele noastre de curățenie asigură în mod regulat igiena necesară unei Case. Cu toate acestea, este responsabilitatea fiecărei familii să păstreze curățenia în propria cameră pe durata șederii, la fel ca și acasă. De asemenea, ne așteptăm ca toate familiile să facă curățenie dacă folosesc spațiile de locuit comune, cum ar fi bucătăriile și locurile de luat masa. 

Ce facilități sunt în Casă?2022-05-10T16:28:03+02:00

Toate Casele noastre Ronald McDonald sunt unice, dar toate oferă camere în care părinții se pot odihni, majoritatea fiind dotate cu baie proprie. De asemenea, toate oferă spălătorii și bucătărie comună/facilități de luat masa și spațiu pentru depozitarea alimentelor. Casele noastre oferă jucării pentru copii și locuri de joacă. 

Poate un copil internat în spital să vină să viziteze Casa?2022-05-10T16:27:45+02:00

Dacă medicii curanți consideră că ar fi în regulă ca acesta să părăsească spitalul și să viziteze Casa, iar managerul Casei este confortabil cu decizia, poate vizita Casa și camera alocată dumneavoastră. 

Cât costă să stai într-o Casă Ronald McDonald?2022-05-10T16:27:10+02:00

Este complet gratuit. 

Cât timp pot păstra o cameră?2022-05-10T16:26:43+02:00

Familiile pot rămâne într-o Casă Ronald McDonald atâta timp cât copilul lor se află în spital, dar oferim oricât timp au nevoie părinții pentru a se repune pe picioare. 

Cât timp trebuie să aștept pentru o cameră?2022-05-10T16:38:47+02:00

Nu există un timp standard de așteptare pentru o cameră. Atunci când o Casă este plină sau sunt foarte puține camere disponibile, trebuie să acordăm prioritate familiilor în baza mai multor factori, cum ar fi distanța parcursă de acasă, severitatea bolii copilului și durata spitalizării. 

Go to Top