Povestea noastră

Povestea Fundației Ronald McDonald™ a început în anul 1974, pe culoarele unui spital din Philadelphia, SUA, unde Kim Hill, fiica de câțiva ani a unui atlet profesionist era tratată de leucemie, iar îngrijirile sale însemnau multe zile sub directa observație a medicilor. Pentru a o supraveghea pe durata tratamentului, părinții lui Kim petreceau săptămână după săptămână în spital, alături de fiica lor, în condiții dificile.

Astfel, Audrey Evans – medicul oncolog și atletul Fred Hill și-au pus problema găsirii unei soluții pentru toți părinții aflați în situații similare. Sprijinul oferit de un restaurant McDonald’s™ aflat în vecinătatea spitalului din Philadelphia a dus la construirea primei Case Ronald McDonald™ și a Fundației cu același nume. În prezent, în lume există 388 de Case Ronald McDonald™ în 62 de țări și regiuni. Află mai multe aici: https://rmhc.org/

RMHC Global

Sediul Fundației mamă – Ronald McDonald House Charities Inc. se află 110 North Carpenter Street, Chicago, IL 60607

Suntem parte a familiei internaționale Ronald McDonald House Charities. Misiunea tuturor Fundațiilor Ronald McDonald din lume este să creeze, să găsească și să susțină programe care îmbunătățesc direct sănătatea și bunăstarea copiilor. RMHC Global susține Fundațiile din întreaga lume atât pe plan financiar, cât și operațional prin standarde de bună practică, conectarea la rețeaua globală și numeroase oportunități de învățare continuă. 

Misiunea și valorile noastre

Misiunea noastră este de a crea, găsi și susține programe care îmbunătățesc direct sănătatea și bunăstarea copiilor și a familiilor acestora. Ne dorim ca împreună să construim o lume în care toți copiii au acces la îngrijirile medicale de care au nevoie, iar familiile acestora să fie sprijinite și implicate activ în îngrijirea micilor pacienți. Lucrăm îndeaproape cu spitalele pediatrice partenere pentru a sprijini îngrijirea centrată pe familie, oferind familiilor un loc unde să stea, la câțiva pași de patul de spital al copilului.

Valorile noastre sunt: desfășurăm orice activitate cu COMPASIUNE, ne concentrăm pe NEVOILE RELEVANTE ale copiilor, celebrăm DIVERSITATEA oamenilor și programelor noastre, punem preț pe APARTENENȚA la un sistem global și acționăm cu ASUMARE și TRANSPARENȚĂ.

Consiliul Director și Consiliul Onorific

Consiliile Director și Onorific sunt formate din membri dedicați care oferă îndrumare pentru buna desfășurare a activității Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Suntem recunoscători pentru efortul neobosit al fiecărui membru al consiliilor de a ne ajuta să susținem programele și serviciile pentru toți copiii și familiile pe care le deservim.

Echipa noastră

Aceștia suntem noi. Fiecare om de Bine are un rol foarte important și unic în a schimba viețile a mii de familii în fiecare an. Împreună continuăm misiunea de a ține familiile împreună și de a construi Binele zi de zi.

Te invităm să ne cunoști pe fiecare în parte și să afli mai multe despre ceea ce ne-a determinat să ne alăturăm acestei Fundații și să alegem să construim împreună lucruri frumoase.

Raport Anual