Atunci când avem alături partenerii potriviți, se întâmplă doar lucruri frumoase, care aduc zâmbete pe chipurile familiilor din Casele noastre. Iar parteneriatul cu AMD, început de aproximativ un an, este dovada că împreună putem face atât de multe!
Prietenii noștri de la AMD au fost alături de Casa Ronald McDonald Iași prin acțiuni multiple și repetate de voluntariat, mereu deschiși să se implice și dornici să ajute.
În tot acest timp, echipa AMD a fost implicată într-o mulțime de activități pe care le-a dus la capăt cu zâmbetul pe buze și cu o energie care ne-a cucerit:
- Au dat Gust Bun Binelui în cadrul a două sesiuni de gătit la Casă, la care au participat câte 10 angajați voluntari de fiecare dată, pregătind și servind masa pentru 30 de persoane. Ce mod mai bun de a-ți demonstra grija?
- Au fost spiridușii lui Moș Crăciun! După ce au preluat scrisorile copiilor cazați în Casa Ronald McDonald din Iași, s-au asigurat că micuții primesc exact cadourile pe care și le doresc.
- De 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, au pregătit cadouri pentru 30 de copii internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria. Unul dintre membrii echipei (fotograf în timpul liber) s-a oferit voluntar pentru a surprinde întreaga acțiune. Bineînțeles, toți au primit la schimb daruri de preț: zâmbetele și bucuria celor mici.
- Au luat legătura cu Iepurașul și s-au implicat ca voluntari în campania de strângere de alimente din preajma sărbătorilor de Paște.
Ne-am dorit să aflăm mai multe despre ei, despre ce îi motivează și despre experiența de voluntariat în cadrul Fundației.
Ce v-a determinat să vă implicați, ca echipă, în acțiuni de voluntariat în cadrul Fundației pentru Copii Ronald McDonald? Ce v-a motivat să faceți asta?
La AMD, pasiunea noastră este de a da înapoi comunităților în care trăim și lucrăm. Noi am căutat cea mai bună oportunitate de implicare pentru echipa noastră, care să aibă un impact real în Iași, așa că am luat legătura cu echipa Casei Ronald McDonald Iași. La acel prim apel am simțit disponibilitate și transparență din partea echipei Casei. Ni s-au dat detalii și am fost invitați să discutăm care sunt modalitățile prin care putem colabora. Am rezonat din prima clipă cu ceea ce-și propune Fundația prin Casele Ronald McDonald, dar și cu echipa locală. Casa Ronald McDonald din Iași a adus un concept de care era nevoie în vecinătatea celui mai mare spital de copii din zona Moldovei: posibilitatea familiilor care vin la spital din județele învecinate de a rămâne alături de copilul pe care îl aduc la tratament sau la recuperare. Familia rămâne astfel împreună, părinții se pot sfătui mai ușor și pot împărți grijile pentru cel bolnăvior.
Cum vi s-a părut Casa Ronald McDonald Iași și interacțiunea cu familiile/copiii cazați, echipa Casei?
Vom începe cu echipa Casei, care ne-a lăsat impresia că fiecare persoană era acolo unde trebuie să fie, făcând ceea ce era menit să facă. Am simțit empatie din partea personalului Casei pentru beneficiarii cazați acolo, dincolo de grija și datoria de a le asigura cele necesare. Sunt zile în care personalul Casei și beneficiarii iau masa împreună, arătând solidaritate față de părinții greu încercați. Copiii pe care i-am văzut în Casă se bucură din plin de spațiul recreativ din zona comună, unde pot citi, se pot juca sau pot urmări desene animate.
Cum a fost experiența de voluntariat?
Echipa noastră a fost în rolul lui Moș Crăciun pentru o parte din copiii aflați în Casa Ronald McDonald din Iași, iar de Ziua Internațională a Copilului am oferit, de asemenea, cadouri copiilor din Spitalul de Copii prin intermediul personalului Casei. Ne-am dat seama prin aceste activități cât de plăcut este sentimentul binelui făcut. Însă cele mai complexe acțiuni desfășurate la Casa Ronald au fost cele 2 sesiuni de gătit în care voluntarii AMD au pregătit cina pentru beneficiari. La final, am mâncat împreună cu personalul Casei și beneficiarii, care ne-au fost profund recunoscători. A fost ceva incredibil.
Ce ați învățat din această experiență? Cu ce ați rămas după activitățile derulate?
Fiecare acțiune ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine între noi, voluntari AMD din echipe diferite. Ne-am bucurat că am putut ajuta și ne-am propus să ajungem la mai mulți beneficiari la următoarele acțiuni.
Ce v-a impresionat cel mai mult în timpul acțiunilor?
Cel mai impresionant moment a fost la campania de Crăciun, când am dus cadouri copiilor din Casă. Una dintre fetițe îi scrisese Moșului că și-ar dori, printre altele, și „păr roz”. Fetița făcea la acel moment chimioterapie și rămăsese fără păr, iar Moșul AMD i-a adus o perucă roz care îi venea foarte bine.
Cât de des vă implicați în acțiuni de voluntariat?
Cât de des ne permite timpul. În unele luni reușim să planificăm 1-2 acțiuni, în funcție de programul nostru de lucru.
De ce ați ales să reveniți și să ne susțineți activitatea, în repetate rânduri?
Rezonăm cu inițiativele Casei și ne atrage entuziasmul personalului atunci când ni se propune o activitate. Am veni oricând, cu drag și dedicare.
Care este cea mai frumoasă amintire din cadrul vizitelor/acțiunilor realizate alături de noi?
Sunt mai multe amintiri frumoase. Aș menționa în egală măsură bucuria copiilor la primirea cadourilor de Crăciun și recunoștința părinților din Casă de la finalul sesiunilor de gătit.
Mulțumim, AMD, pentru tot! Vă suntem recunoscători pentru acest parteneriat care ne ajută să #TinemFamiliileImpreuna!