Conferințele Family-Centered Care

Fundația pentru Copii Ronald McDonald lansează în 2022 o nouă direcție de implicare în sprijinul copiilor: Conferințele Family-Centered Care.

Conferințele își propun să aducă în atenția publicului de specialitate conceptul Îngrijirilor Centrate pe Familie. Scopul inițiativei este acela de a îmbunătăți practicile medicale actuale, a crește calitatea actului medical și de a genera noi direcții de dezvoltare în îngrijirea și abordarea serviciilor de sănătate ce au în centrul lor copiii bolnavi și familiile lor.

Fundația demarează acest program în calitate de catalizator ce susține schimbarea în ceea ce privește relația dintre cadrul medical și familia micului pacient. Cu sprijinul specialiștilor din sănătate, al autorităților, al părinților, dar și al altor organizații ce lucrează cu copiii bolnavi și al mass-media, se vor identifica și construi soluții pentru a crea o platformă de comunicare eficientă între personalul medical și familia pacientului pediatric.

Prima ediție a Conferinței va avea loc în data de 15 iunie 2022 la București, la ARCUB (Str. Lipscani 84-90). Tema Conferinței este: Family Centered Care. Noi perspective asupra relației dintre echipa medicală și familia pacientului pediatric.

Discuția despre bune practici, comunicare și schimbare se va desfășura la toate nivelele, prin implicarea vorbitorilor: Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila și Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Doamna Gabriela Firea, Beverly Johnson, Președinte și CEO Institutul pentru Îngrijiri Centrate pe Pacient și Familie, Doamna Diana Stănculeanu, Psiholog.