București, 2 octombrie 2023 – Fundația BricoDépôt continuă parteneriatul cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald pentru al treilea an consecutiv. Proiectul „Adoptă o Cameră în Centrul pentru situații de urgență/criză Ronald McDonald din Timișoara” a fost desemnat unul dintre cei șapte câștigători ai celei de-a patra ediții a campaniei de finanțare „Casele bune schimbă vieți”, organizate de Fundația BricoDépôt, obținând un suport în valoare de 12.000 euro.

Astfel, timp de un an, Fundația BricoDépôt va asigura cazare, mese calde și pachete de bun venit cu produse de primă necesitate pentru familiile copiilor internați la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, familii care sunt găzduite de Casa Ronald McDonald din incinta spitalului, pe durata spitalizării. Mai mult, părinții vor beneficia și de servicii de asistență socială, consiliere, conectare și asistență juridică întrucât, începând din acest an, Casa a obținut licențierea definitivă ca Centru de suport pentru situații de urgență/criză „Ronald McDonald Timișoara”.

Recent, echipa Fundației BricoDépôt România a vizitat Camera 9 din Casa Ronald McDonald București – finanțată în cadrul celei de-a treia ediții a programului „Casele bune schimbă vieți” – septembrie 2022, cameră care le poartă numele. Aici, timp de un an, părinții copiilor internați la Spitalul Clinic de Urgență Grigore Alexandrescu din Capitală primesc tot sprijinul necesar pe durata spitalizării celor mici. Astfel, părinții cazați în camera BricoDépôt își pot canaliza toată atenția și resursele asupra micilor pacienți și se pot concentra necondiționat pe a le oferi “medicamentul” cel mai de preț: iubire și grijă. Doar în ultimul an, în Casa Ronald McDonald din București, 377 persoane au beneficiat de 3776 nopți de cazare. Durata medie de ședere a unei familii este de 15 zile, cele mai multe familii provenind din județele Prahova, Bacău, Botoșani, Suceava, Dâmbovița, Argeș și Constanța.

„În proiectele sociale, ca și în retail, parteneriatele solide fac diferența. Ne bucurăm să avem un astfel de parteneriat cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald și să susținem un nou proiect al cărui impact am avut deja oportunitatea de a-l vedea – copii și părinți așteptați cu produse esențiale, mese calde și ședințe de consiliere psihologică la Camera Brico din centrul fundației din curtea Spitalului de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Impactul real însă depășește cu mult sfera concretului. Acești beneficiari – mici și mari – primesc căldură, deschidere și sprijin în momente-cheie din viața lor, ceea ce ne dovedește încă o dată că numele campaniei noastre de finanțare – “Casele bune schimbă vieți” – are sensuri profunde. Mulțumim Fundației pentru Copii Ronald McDonald pentru o colaborare de impact!” Cătălin Mazilu, Director Operaţiuni, Brico Dépôt România şi Membru ȋn Consiliul Director al Fundaţiei BricoDépôt.

“Fundația BricoDépôt este alături de misiunea Fundației pentru Copii Ronald McDonald de a ține familiile împreună de trei ani și vreau să le mulțumesc pentru încrederea și sprijinul oferite. Proiectul Fundației “Adopt a room” a fost selectat în cadrul campaniei de finanțare „Casele bune schimbă vieți” organizate de Fundația BricoDépôt în 2021, 2022 si 2023, ceea ce ne onorează și ne arată că împărtășim valori comune și sunt convinsă că împreună putem crește Binele prin acest parteneriat deja cu tradiție.

După susținerea programului “Adopt a room” în cadrul Casei Ronald McDonald de la Iași și București, anul acesta Fundația BricoDépôt va oferi sprijinul atât de necesar familiilor vulnerabile cu copii bolnavi din cadrul Centrului pentru situații de urgență Ronald McDonald din Timișoara.

Dorința de a schimba vieți și de a asigura fiecărei familii un cămin sigur și un mediu sănătos chiar și în cele mai dificile momente stau la baza acestui parteneriat, care are un impact pe termen lung în comunitatea din care facem parte.“, susține Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Ioana Dinică

Manager de Comunicare

0728.304.179

Ioana.dinica@ro.mcd.com/ fundatia@ro.mcd.com

 

——–

 

Despre Fundaţia BricoDépôt

Fundaţia BricoDépôt a fost înființată ȋn 2019, de către Brico Dépôt România, având drept obiectiv principal susținerea proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din România. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: https://www.bricodepot.ro/fundatie/.

Despre campania „Casele bune schimbă vieți”

“Casele bune schimbă vieţi” este programul-platformă derulat anual de către Fundația BricoDepôt, care se adresează organizațiilor non-guvernamentale, prin care Fundația susține proiecte de renovare, îmbunătăţire sau construcţie a locuințelor destinate oamenilor din grupuri vulnerabile sau cu posibilități financiare reduse.

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald România

Prezentă de 25 de ani în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald are misiunea de a crea, implementa și susține programe care contribuie la îmbunătățirea sănătății și creșterea bunăstării copiilor și a familiilor acestora. Casele Ronald McDonald sunt principalul proiect al Fundației. Pe plan local, exista trei “case departe de casă” care oferă sprijin pentru părinții ai căror copii beneficiază de tratamente pe perioade îndelungate de timp în spitalele de pediatrie din București, Timișoara și Iași.  

Prima Casă Ronald McDonald a fost inaugurată în 2003 la București, în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.  A urmat cea de-a doua Casă, inaugurată în anul 2008 la Timișoara, în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu”, iar în luna mai 2022 cea de-a treia Casă Ronald McDonald și-a deschis ușile la Iași, în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria”. 

De asemenea, Fundația sprijină spitale de copii și secții de pediatrie din toată țara prin dotări cu aparatură performantă de diagnoză și tratament, lucrări de infrastructură pentru extinderea sau modernizarea secțiilor de pediatrie și susținerea cu materialele, echipamentele și consumabilele necesare desfășurării actului medical în cele mai bune condiții. Mai multe detalii despre activitatea Fundației pentru Copii Ronald McDonald România, dar despre si modalități de implicare pot fi găsite pe site-ul https://rmhc.ro/.

Distribuie pe