Susținem optimismul micilor pacienți

În 25 de ani, am învățat că optimismul ajută vindecarea. De aceea, susținem optimismul micilor pacienți și oferim ajutor familiilor din România care au nevoie de un loc pe care să îl numească acasă, atunci când diagnosticul copilului îi duce departe de casă.

În luptă nedreaptă și copleșitoare cu boala, micii pacienți au nevoie de cadre medicale dedicate, aparatură performantă și tratamente potrivite, dar mai ales ca părinții să le fie mereu aproape în fiecare clipă, să le dea curaj și putere, alinare și speranță.

Însă, uneori boala este atât de grea, încât și Casa Ronald înseamnă prea departe și singurul loc unde un părinte se poate odihni este undeva în spital. Pentru o mamă sau un tată, confortul nu contează când viața celui mic este în pericol, însă pentru a putea să îi ajute au nevoie de un pat unde să se odihnească.

Anul acesta, venim și mai mult în sprijinul spitalelor de pediatrie din țară și dotăm 6 spitale pentru copii din 4 orașe cu 24 de paturi ATI de ultimă generație și 196 de paturi de salon (copil și însoțitor).

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” – București

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” – București

Institutul Clinic Fundeni – București

Spitalul Clinic Municipal Filantropia – Secția pediatrie – Craiova

Secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic – Cluj-Napoca

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” – Timișoara

Principalul susținător al Fundației în România, McDonald’s, redirecționează 1 leu din valoarea fiecărui Happy Meal vândut pe perioada campaniei, cu ocazia McHappy Day (20-26 noiembrie), și îi invită în restaurantele sale pe toți cei care doresc să sprijine inițiativele fundației, oferindu-le posibilitatea să doneze cash la casele de marcat, în cutiile speciale sau prin cardul bancar.

Donez și sunt #AlăturiDeSpitaleleDeCopii

Trimit SMS și sunt #AlăturiDeSpitaleleDeCopii

Completez contractul de sponsorizare și sunt #AlăturiDeSpitaleleDeCopii

Cutia de donații și cutia cu donații contactless

Se găsește în fiecare restaurant McDonald’s din țară!

Cumpăr veverița RIN și sunt #AlăturiDeSpitaleleDeCopii

Poți face o donație în BT Pay (aplicația Banca Transilvania) în secțiunea Donează către ONG-uri

De 25 de ani, contribuim la oferirea celor mai bune condiții de tratament și spitalizare atât pentru copii, cât și pentru părinți, dar și la sporirea accesului copiilor la servicii medicale de calitate, oferind părinților timp alături de copiii lor internați și sprijin spitalelor de copii și secțiilor de pediatrie din toată țara.


Casele Ronald McDonald din incinta spitalelor „Grigore Alexandrescu” din București, „Louis Țurcanu” din Timișoara și „Sfânta Maria” din Iași asigură tratarea copiilor cu familia alături, pentru oricât timp este nevoie, mai ales în cazul familiilor fără posibilități materiale, care călătoresc de la sute de kilometri depărtare. Cu cât părinții pot petrece mai mult timp îngrijindu-și copiii internați, cu atât procesul de recuperare este mai rapid și mai ușor pentru micuți.


Avem nevoie de ajutorul tău să fim #AlăturiDeSpitaleleDeCopii în continuare. Ajută-ne să le dotăm cu paturi de salon atât de necesare. Doar așa, părinții pot sta în fiecare clipă lângă micii pacienți.

Gânduri din partea părinților

Pentru mine și familia mea, Casa Ronald McDonald București este a doua Casă. De când fiul meu s-a născut și era doar un bebeluș vin în Spitalul Grigore Alexandrescu pentru diferite intervenții și de fiecare dată m-am cazat la Casă.

Faptul că am fost aproape de copil, că am avut unde să mă odihnesc, că am primit o masă caldă și câteva ore de liniște de care aveam mare nevoie, pentru mine, ca părinte, au fost ca un dar de la Dumnezeu.

Întotdeauna am găsit un sprijin, o vorbă bună, un sfat din partea echipei din această Casă și de fiecare dată când ajungem în Casa Ronald McDonald București ne simțim ca într-o familie.

Mulțumim mult pentru acest sentiment de căldură, siguranță și bunătate.

Familia F., Casa Ronald McDonald București

Pentru noi, Casa Ronald, a fost căminul pe care l-am numit acasă timp de 58 de zile în care am stat și a fost pentru noi cel mai benefic lucru ce se putea întâmpla. Să putem fi alături amândoi de băiatul nostru, Vladimir, în toate clipele lui grele prin care a trecut. Am avut în Casa Ronald absolut tot ce am fi putut avea nevoie, mâncare, apă, condiții excelente de a ne odihni și cel mai important, multă înțelegere și susținere. Faptul că am fost alături de fiul nostru în cele mai grele momente ale lui se datorează Casei Ronald, pentru că ne-a primit ca acasă.

Un cuvânt pentru toți părinții care urmează să treacă pragul Casei Ronald: mulțumiți că există acest loc unde noi am putut fi alături de copilul nostru timp de 58 de zile, iar voi veți fi de asemenea cei care au posibilitatea de a fi alături de copiii voștri atunci când ei au cea mai mare nevoie.

Părinții A. și P., Buzău, Casa Ronald McDonald Timișoara

Inițiativa de ședere în acestă casă a venit în mod neașteptat pentru mama mea, după nenumărate nopți nedormite în care a fost trup și suflet lângă fratele meu L., care a trecut prin momente de grea încercare după ce a descoperit că are probleme cu ambii plămâni. Mama, atunci când a primit invitația, nu putea crede că un astfel de loc există, o oază de liniște și siguranță în care va putea, pentru câteva momente, să se deconecteze de toate problemele și grijile care o copleșeau.

Când am ajuns la spital, după operația fratelui meu, mama a spus că are nevoie de susținerea mea și am luat hotărârea să rămân alături de ei pentru a-i ajuta. Aici, în căsuță, am găsit tot ce aveam nevoie pentru a le pregăti mâncare caldă, ca acasă, am întâlnit oameni calzi, de încredere și implicați (în special oamenii care lucrează aici la casă, atât personalul cât și voluntarii).

În acest loc am cunoscut alte familii, am legat prietenii, m-am simțit ca în familie, pentru mine a fost o experiență de neuitat și sunt recunoscătoare pentru tot. Este o adevărată Casă departe de casă.

G., sora lui L., Casa Ronald McDonald Iași

Partenerii Campaniei McHappy Week

Susține optimismul micilor pacienți și ajută-ne să fim #AlăturiDeSpitaleleDeCopii

Partener de Misiune

Parteneri Platinum

Parteneri Gold

Parteneri Silver

Parteneri Bronze

Susținători inkind

Susținători

Galerie foto eveniment McHappy