Anul 2020 a început cu vești proaste pentru fiecare dintre noi. Urmau 2 ani de pandemie COVID. Această perioadă, deși grea ne-a învățat să ne adaptăm și că ne putem continua misiunea și în condiții mai puțin bune. În momentul în care sistemul medical nu a mai putut face față ne-am gândit că trebuie să luăm inițiativă și să ajutăm în acest sens. De aceea ne-am alăturat luptei împotriva COVID-19, iar pentru început, în luna aprilie ne-am decis să punem la dispoziție Casa Ronald McDonald București în mod gratuit personalului medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, oferindu-le cazare.   

Totodată, prin intermediul donațiilor am susținut Spitalele Clinice de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și „Marie Curie” din București, „Louis Țurcanu” din Timișoara și „Sf.Maria” din Iași. Au fost distribuite către acestea 22.000 de mănuși, 12.000 de măști chirurgicale, 500 de kituri complete de protecție pentru personalul medical din cele patru spitale pentru copii. 

Tot în acea perioadă am donat 60.000 de euro pentru a susține lucrările de amenajare a secției ATI de la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan. Secția va deservi noul spital temporar ROL 2, care a fost ridicat pentru a asigura asistență medicală specializată pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. 

„Fundația Ronald McDonald este prima organizație care a decis să ne susțină financiar demersul nostru de amenajare a unei noi secții de anestezie-terapie intensivă în cadrul Clinicii „Ana Aslan” din Otopeni. Proiectul pe care îl creăm împreună, dă de fapt românilor o șansă în plus de reușită în lupta cu COVID-19. Vă mulțumim, așadar, pentru tot sprijinul și promptitudinea cu care ați răspuns cererii noastre de ajutor, mai ales că timpul este un factor-cheie în misiunea noastră de a asigura în timp record condiții de tratament pentru cazurile grave de COVID-19 care ajung la spitalul ROL 2, găzduit de INGG Ana Aslan în clinica din Otopeni.”, a declarat Dr. Anca Ștefan, Managerul Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan. 

Distribuie pe