Ghidați de valorile comune pe care le împărtășesc: integritatea, grija, ambiția și dorința de a aduce un impact lumii prin bine, Fundația pentru Copii Ronald McDonald și Hili Ventures sprijină Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași prin dotarea cu zece paturi de terapie intensivă, în valoare totală de peste 80.000 euro.

Odată cu inaugurarea celei de a treia Case Ronald McDonald anul acesta la Iași, Fundația, cu sprijinul grupului Hili Ventures, Hili Ventures, grupul din care face parte operatorul restaurantelor McDonald’s in Romania, a identificat o nouă oportunitate concretă de implicare în comunitate, în beneficiul copiilor bolnavi. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași tratează anual peste 50.000 de pacienți din toate colțurile țării și se află într-un amplu proces de reabilitare și extindere.

 

O nevoie care se perpetuează de cele mai multe ori în toate spitalele din țară, dar mai ales în cele de pediatrie este cea de loc, de paturi. Este o nevoie de bază extrem de necesară pe care dorim să o acoperim pentru a putea trata și mai mulți pacienți, o nevoie pe care o putem acoperi dacă ne unim forțele. Suntem în continuă căutare de soluții pentru ca experiența de spitalizare a pacientului pediatric să fie una care să se plieze pe ceea ce are nevoie copilul și suntem recunoscători pentru acest sprijin.” a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Cele zece paturi de terapie intensivă cu patru motoare au fost livrate și puse în funcțiune la spital. Astfel, micilor pacienți li se oferă „loc” către recuperare și acces către serviciile medicale de care au mare nevoie.

 

În contextul acestei acțiuni de implicare în comunitate, Annabel Hili, Chief Operating Officer Hili Ventures, a declarat: „Hili Ventures are drept obiectiv implicarea cu impact pozitiv în comunitatea din piețele în care își desfășoară activitatea. Am aflat despre echipa dedicată de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria din Iași de la Fundația pentru Copii Ronald McDonald și suntem bucuroși să susținem spitalul cu resursele necesare pentru a avea și mai multă grijă de tinerii pacienți.”

 

Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald a declarat: „Suntem norocoși să ajungem în centrul unei comunități atât de puternice, atât de legate și atât de dedicate copiilor, centrul misiunii noastre de 25 de ani în România. Ne îndreptăm recunoștința către oamenii cu suflet mare de la Hili Ventures pentru generozitatea cu care s-au implicat în acest proiect.”

 

 

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald. Din 1998, de când a fost înființată în România, Fundația susține comunitățile în centrul cărora se poziționează prin programe sustenabile ce sprijină copiii bolnavi și familiile lor.  Pe lângă acțiunile de dotare către spitalele de copii partenere, Fundația pentru Copii Ronald McDonald operează cele trei Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași. Casele Ronald McDonald se află în incintele spitalelor de pediatrie și deservesc familiile copiilor internați pe toată perioada spitalizării. Acestea sunt niște oaze de normalitate în perioade dificile și le oferă aparținătorilor un loc în care se pot odihni, pot servi o masă caldă, se pot spăla sau pot avea acces la consiliere. Puteți sprijini programele Fundației printr-un SMS cu textul FAMILIE la 8845 pentru 2 Euro lunar sau accesând pagina www.rmhc.ro/doneaza. Fiecare ajutor acordat crește accesul micilor pacienți la servicii medicale și îi sprijină pentru o recuperare mai rapidă.

 

Despre Hili Ventures. Cu sediul în Malta, grupul Hili Ventures deține parteneriate cu McDonald’s și Apple și este implicat în diverse operațiuni de logistică, transport naval, inginerie, petrol și gaze, tehnologie, proprietăți, ospitalitate și leasing. Prezent în 10 țări din Europa de Est și Centrală și Africa de Nord și având o echipă de 10.000 de oameni, Hili Ventures este partenerul CMA CGM, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Diebold Nixdorf, precum și a multor alte branduri globale.

Distribuie pe