Scurt Istoric

Casa Ronald McDonald Iași, Casa departe de casă din zona de Nord-Est a țării, a devenit realitate în mai 2022. Situată în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf.Maria”, unde anual ajung peste 50.000 de copii bolnavi, Casa Ronald McDonald Iași a găzduit primele familii în octombrie 2022. Aici, peste 1.000 de părinți vor beneficia anual de nopți de cazare, mese calde zilnice, consiliere psihologică și tot sprijinul de care au nevoie.

Sunt puse la dispoziție 19 camere cu baie proprie, spații comune și o zonă de joacă pentru copii. Acest proiect a fost rezultatul unei imense adunări de forțe în jurul unei comunități unite și solide. Construirea acestei „case departe de casă” se datorează în special oamenilor minunați care au sprijinit acest proiect încă de la prima săpătură a fundației.

Tur virtual

Intră în Casa Ronald McDonald Iași, un refugiu sigur pentru familiile cu copii internați pe perioade îndelungate de timp. Accesează acest link pentru a arunca o privire în interiorul Casei.

Casa Ronald McDonald Iași – Trimestrul 1 2024

0
persoane
0
nopți de cazare

Cele mai lungi durate de spitalizare pe secții

0 zile
Oncologie
0 zile
Recuperare
0 zile
Chirurgie

Sponsori fondatori

Parteneri „Adopt-a-Living”

Parteneri „Adopt-a-Room”

Parteneri In-Kind

Parteneri instituționali

Facilitățile Casei

19 camere, fiecare cu baie proprie

Bucătărie complet echipată și mobilată

Sală de mese

Spațiu de joacă pentru copii

Spălătorie

Alte dotări: Spațiu Multimedia

Contact

Persoana de contact
Georgiana Smera

Adresa
Strada Vasile Lupu nr. 62 A, Iași – în incinta Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”

Email
casais.rmhc@ro.mcd.com

Telefon
0332 427 158

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

Poveștile din inima familiilor

  • Postat in date de: 08 03 2024

    Inițiativa de ședere în acestă casă a venit în mod neașteptat pentru mama mea, după nenumărate nopți nedormite în care a fost trup și suflet lângă fratele meu L., care a trecut prin momente de grea încercare după ce a descoperit că are probleme cu ambii plămâni. Mama, atunci când a primit invitația, nu putea crede că un astfel de loc există, o oază de liniște și siguranță în care va putea, pentru câteva momente, să se deconecteze de toate problemele și grijile care o copleșeau. Când am ajuns la spital, după operația fratelui meu, mama a spus că are nevoie de susținerea mea și am luat hotărârea să rămân alături de ei pentru a-i ajuta. Aici, în căsuță, am găsit tot ce aveam nevoie pentru a le pregăti mâncare caldă, ca acasă, am întâlnit oameni calzi, de încredere și implicați (în special oamenii care lucrează aici la casă, atât personalul cât și voluntarii). În acest loc am cunoscut alte familii, am legat prietenii, m-am simțit ca în familie, pentru mine a fost o experiență de neuitat și sunt recunoscătoare pentru tot. Este o adevărată Casă departe de casă.

    -G., sora lui M.

Testimoniale

Amalia Năstase
Președinte Fundația pentru Copii Ronald McDonald
Andreea Cioban
Director Executiv Fundația pentru Copii Ronald McDonald
Andreia Zaharia
Human Resources Manager BorgWarner Inc.
Delia Iosub
Quality & HR Manager Transgor Logistik
Teodora Munteanu
Project Manager Fundația Vodafone România
Irina-Margareta Nistor
Președinte Onorific Fundația Vodafone România

Inaugurarea Casei Ronald McDonald Iași

Galerie Foto