Scurt istoric

După încă 5 ani am reușit să inaugurăm o a doua Casă Ronald McDonald, de data aceasta la Timișoara. Astfel, la data de 5 august 2008, noua „casă departe de casă” din incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” a găzduit prima familie. 

Casa dispune de zone comune, cum ar fi camera de zi, bucătăria, spălătoria sau camera de joacă, iar fiecare dintre cele 24 de camere au o baie proprie. În inima acestei Case se află echipa noastră minunată de la Timișoara și toate familiile care ne-au trecut pragul și de care ne-am atașat. Casa Ronald McDonald Timișoara va fi mereu aici pentru a veni în sprijinul acestor familii care trec prin momente dificile și care au nevoie de o mână de ajutor, de un loc în care să se poată odihni, de mese calde zilnice sau de consiliere psihologică.

Casa Ronald McDonald Timișoara – Trimestrul 1 2024

0
persoane
0
nopți de cazare

Cele mai lungi durate de spitalizare pe secții

0 zile
ATI
0 zile
Neonatologie
0 zile
Oncologie

Parteneri „Adopt-a-Living”

Parteneri „Adopt-a-Room”

Parteneri In-Kind

Parteneri instituționali

Facilitățile Casei

24 camere, fiecare cu baie proprie

Bucătărie complet echipată și mobilată

Sală de mese

Spațiu de joacă pentru copii

Spălătorie

Alte dotări: Spațiu Multimedia

Contact

Persoana de contact
Daniela Cătăneț

Adresa
Strada Doctor Iosif Nemoianu Nr.3, Timișoara, județul Timiș – în incinta Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”

Email
casatm.rmhc@ro.mcd.comccom

Telefon
0356 100 763

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
I Accept

Poveștile din inima familiilor

 • Casa Ronald McDonald Timișoara

  Postat in date de: 10 05 2022

  „Nu am decât cuvinte de laudă despre experiența mea din casa Ronald McDonald din Timișoara: oameni calzi și primitori, condiții excelente de cazare și luat masa, curățenie, mâncare foarte bună. Fundația pentru Copii Ronald McDonald funcționează ca un întreg datorită acestor oameni implicați și ai voluntarilor. Personal de excepție, totul la superlativ! Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru găzduire și pentru că sunt dedicați în ceea ce fac.” Maria, mama Alessiei 

 • Casa departe de casă

  Postat in date de: 10 05 2022

  Am ajuns la urgențe cu băiețelul nostru, nu respira… Ne-am internat la neonatologie și mi s-a spus că nu mai sunt locuri în spital pentru aparținători și că va trebui să locuiesc într-o casă. Am ajuns la Casa Ronald McDonald și am fost foarte plăcut surprinsă să văd și să simt atenția care ni se acordă nouă, mamelor de puiuți internați. Ni s-au oferit cazare, mâncare. Își merită pe deplin numele de „casă departe de casă”. 

  Mulțumesc pentru tot! Bianca, mama lui Liam, Timișoara 

Galerie Foto

În luna iulie 2023, Fundația pentru Copii Ronald McDonald a obținut licenţa definitivă de funcţionare pe o perioadă de 5 ani pentru Centrul de suport pentru situații de urgență/criză: “Ronald McDonald Timișoara”. Centrul are ca scop oferirea de servicii sociale părinților copiilor care sunt internați pentru tratamente de lungă durată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara, prin asigurarea de servicii de suport, consiliere și în cazuri de criză, cazare pe perioada determinată de internarea copilului în spital. Mai multe detalii puteți găsi aici.